Direktlänk till inlägg 9 augusti 2010

Guds öppettider är: måndag till fredag 7-16. Lördag och söndag: stängt

Av nobimbosallowed - 9 augusti 2010 20:50

På vardagar mellan 7-16 är jag Gud. Jag skulle gärna slippa, men det verkar väldigt svårt.

Jag får ta beslut om relativt okända människors framtid. Jag får säga bu eller bä och ge dem det de önskar eller hänvisa dem framåt i tiden eller någon annanstans.


Jag vill inte leka Gud! Jag tycker att Gud själv skulle vara Gud och ge alla människor det de behöver. Men alldeles för många yrkesgrupper får fatta gudaaktiga beslut att fatta varje dag. Och vi är ju inte Gud. Vi är inte ens utbildade till att agera Gud. Vi gör det enbart efter tycke och smak. Och på att vi blir uppmärksammade. Säkert finns det många i samma situation som de vi anser bäst behöver Gudahjälp - men som inte blir sedda eller hörda. Och kanske är några av dem vi sållar bort i lika stort behov av gudainsatser bara att de inte fått komma till tals.


Jag är gärna med och gör människor lyckliga. Jag tycker det är fantastiskt att veta när jag lämnar arbetet att så många har blivit hjälpta denna dag. Att mitt beslut kan innebära en livsförändrig, en nystart, ett lyckorus.


Jag tycker det är mindre fantastiskt att Guden Bitterfittan inte kunnat hjälpa alla som sökt hjälp hos oss självutnämnda gudar.


Gud, om du hör mig nu: Du får hemskt gärna rycka in och utföra mirakel för alla människor som dagligen hör av sig till oss. Jag är väldigt tacksam om jag slipper göra bedömningen om vem som ska få vad och varför. Jag visste inte detta när jag sökte detta jobbet. I platsannonsen stod det nämligen inget om att ha gudalika kvalitéer. Jag blir rädd att jag missat någon i nöd. Eller att någon i mindre nöd lyckats gå före de nödställda. Jag är rädd att min subjektiva (jag vore skenhelig om jag påstod annat) bedömning är fullständigt orättvist. Du förstår, om jag slapp vara stand in på jobbet och kunde slippa heligheten och de livsavgörande besluten så kanske jag skulle kunna vara mer änglalik när jag kom hem. Nu tycker jag ofta att jag istället uppför mig mer som din ärkefiende i det mer sydliga väderstrecket här hemma. Det känns inte helt hundra.


Varje dag slås jag av tanken att jag leker Gud. Varje dag blir jag lika missnöjd med det. Och varje dag blir jag lika nöjd med det. Makt berusar nämligen - oavsett i vilken form makten kommer. Men det skrämmer samtidigt. Jag vill inte vara Guda-stand in. Jag vill inte besluta om människors liv. Tänk om jag har en dålig dag. Tänk om jag varit ouppmärksam. Tänk om jag låter mitt agg mot personen framför mig vara ett hinder för att denna person ska få samma möjlighet som andra. Jag försöker. Det gör jag verkligen. Men hur mycket jag än leker och låtsas så blir jag aldrig Gud. Och jag är ytterst tacksam om jag slipper..

 
 
 riesling

riesling

9 augusti 2010 21:40

Bara det att du reflekterar på ett nyanserat och vaket sätt gör att du får gudalika kvaliteter i mina ögon!!!!
Jag tror att jag fattar precis vad du försöker förmedla och det är en jäkla sits som vissa människor har i sin yrkesroll. Man får liksom inte ha en dålig dag, precis som du skriver! Men du är medveten om svårigheterna du dagligen möter på, det är jag inte säker på att alla människor som har gudatjänster är. Tyvärr ... Alldeles för många människor i dessa positioner har blivit avtrubbade eller så har de (skrämmande nog!) aldrig insett sitt ansvar.
Inget av detta malande tröstar ju dig i din situation, det fattar jag, men jag tänker på dig och hoppas att du står ut så länge som möjligt med det ansvar du har. För såna som du behövs!!!

http://riesling.bloggplatsen.se

 
Bitterfittan

Bitterfittan

9 augusti 2010 22:09

Jag hoppas du har rätt.....
Men TACK!!!!!!!!

http://nobimbosallowed.bloggplatsen.se

 
Viktoria

Viktoria

10 augusti 2010 02:49

Riesling har helt rätt! Kan bara tillägga att Gud borde ha utbildningar samt kortare kurser!

http://vickileh.bloggagratis.se

 
Bitterfittan

Bitterfittan

10 augusti 2010 05:48

Jag skulle anmäla mig till en av de kortare kurserna (långa utbildningar tråkar ut mig). Vet du hur man gör? Tänkte ifall du har bättre kontakt med honom än vad jag har? Hälsa i så fall att om vi får lov att påverka kursinnehållet så vill jag ha kortare kurser med många fikapauser , lång lunchrast och god mat.

http://nobimbosallowed.bloggplatsen.se

 
Xecute

Xecute

10 augusti 2010 09:37

Jag tycker att du är rätt kvinna på rätt plats just för att du, som Riesling skrev, är så oerhört medveten om problemet. Du anar inte hur många människor i samma slags position (med livsavgörande beslut att ta) jag har stött på, som varit föraktfulla, avtrubbade, likgiltiga eller helt enkelt dumma i huvudet.

http://xecute.bloggplatsen.se

 
Viktoria

Viktoria

10 augusti 2010 15:36

Om han är allt som sägs om honom, tror jag att de kortare kurserna är ca 10 minuter och sedan får man precis det fikat man önskar! Känner honom inte särskilt väl men i Övik går han under namnet Foppa!

http://vickileh.bloggagratis.se

 
Bitterfittan

Bitterfittan

10 augusti 2010 16:30

Tack kära Xecute! Ditt omdöme brukar jag lita blint på - så jag får väl göra det även i detta fallet. :)
Viktoria, hahahahahaha! Hälsa Foppa att han kan komma in till mitt jobb och styra upp lite - medan vi andra fikar så klart då.

http://nobimbosallowed.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nobimbosallowed - 17 mars 2012 17:15

Han satt lätt framåtböjd över soffbordet och berättade:   Jag var fyra år. Min syster tre. Pappa slog och slog och slog mamma. Hon skrek och grät och bad honom att sluta. Hon ropade på Gud om hjälp. Hon ropade på sin mamma. Jag grät. Jag vågade i...

Av nobimbosallowed - 9 mars 2012 20:00

Läste idag hos Baraenjeppe om unga stackars killar som, av fåfänga eller komplex - inte av problem, köper Viagrakopior över nätet för att kunna pumpa på längre. Ingen vet vad pillrena innehåller eller vilka biverkningar de ger. Pillrena är med stor...

Av nobimbosallowed - 3 mars 2012 11:15

Vår vackra värld blir galnare och galnare. Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte är fåfäng om jag skulle påstå att jag inte bryr mig om utseendet.Visst. Ibland väldigt fåfäng t.o.m. Men fortfarande på normal nivå!   Världen blir mer och mer ...

Av nobimbosallowed - 27 december 2011 09:15

För några år sedan blev jag arbetslös. Jag hade haft ett extremt högavlönat jobb med massor av förmåner av arbetsgivaren, ett stimulerande, kreativt jobb med fantastisk arbetsledning.   Den som läst min blogg from the beginning vet att jag med ...

Av nobimbosallowed - 15 augusti 2011 15:00

Nu har det hänt igen. En person som ännu inte har barn har gett sig in i en barnuppfostrandiskussion där naturligtvis hon har djupare kunskap och mer erfarenhet än oss som faktiskt ÄR föräldrar, 24 timmar om dygnet, vecka ut och vecka in, år efter år...

Skapa flashcards