Direktlänk till inlägg 13 september 2010

Joo, visst var det bättre förr!

Av nobimbosallowed - 13 september 2010 18:59

-Jag vet faktist inte hur jag ska rösta i år. Det beror ju lite på hur man tänker. Jag har det ju rätt bra nu (läs under borgarnas mandatperiod). Samtidigt så vill man ju ha ett parti som satsar på offentliga sektorn (läs rödgröna). För det spelar ju ingen roll hur bra jag har det om det inte satsas på barnen. Vad blir det av Sverige då, sade en arbetskamrat  vid lunchbordet bredvid mitt.

 

- Hade du det sämre för fyra år sedan då? kontrade en annan kollega med.


Just det där är ju väldigt intressant. Hur båda blocken hela tiden pratat om hundralappen/lapparna (beroende på inkomst) i plånboken. De rödgröna har ju nästan bjudit på gratisreklam åt borgarna. Samtidigt som (tror jag) de har fått fram vad som offrats för de/den hundralapparna/lappen.


Men..vem tänker på att alla som faktiskt arbetar inte har fått fler hundralappar i plånboken?  Vem tänkre på att det planeras att införas dumpade löner för ungdomar? Att man vill att "invandrare" ska jobba för lägre lön än "Svenssons"?


Löjliga, skrämmande förslag som banne mig ger långt färre hundralappar i plånboken.

Vem tänker på att man dumpar löner för gästarbetare? Läste ni om företaget som anställde personer från andra EU-länder för 16 kr/timmen?!?!?! De arbetade dessutom 10 timmars dagar - HELT EMOT KOLLEKTIVAVTAL OCH EU-DIREKTIV, fast helt lagligt eftersom företaget och med dess anställda är utländskt.Helt bisarrt!


Hur får de mer pengar i plånboken när ingen kräver avtalsenliga löner för dem?


Och kärnfrågan är ju fortfarande den min arbetskamrat ställde till min andra arbetskamrat: Hade du det sämre för fyra år sedan då?

 

Behöver jag ens berätta att hennes svar var: Nej, det hade jag faktiskt inte! Jag har inte ens tänkt på det. Gud när du säger det så så blir jag nästan generad. Tänk vad vi är hjärntvättade!


Jo, tänk vad vi är hjärntvättade! Alla vi miljontals människor i Sverige som gått på myten att "detta är bäst för oss" och att vi hade det dåligt innan. Snacka om lyckad valstrategi!


Själv röstar jag knallrött med vetskapen att jag hade det f_n så mycket bättre och tryggare för fyra år sedan än vad jag har idag. Idag är jag nämligen vettskrämd att bli sjuk eller arbetslös. Idag är jag livrädd att bli i behov av stöd av samhället!

Och nää, jag har det inte bättre på arbetet eller i lönekuvertet idag än för fyra år sedan.


OCH DET ALLRA VIKTIGASTE vad gäller lönen. Vad alldeles för många glömmer av är att FACKET FÖRHANDLAR FRAM LÖNEFÖRHÖJNINGARNA. Arbetsgivaren lämnar alltid lönebudet 0 kr i höjning!!!!

 

Utan facket hade ingen fått löneförhöjning. Utan facket skulle vi få slåss om jobben genom att erbjuda lägsta möjliga lön för jobbet vi utför. Att borgarna vill försvaga fackets rättigheter och våra möjligheter att ansluta oss, DET glömmer borgarna visst att nämna. Och jaa, på lång sikt så får vi ett yttipyttimini-USA med lägsta löner ingen kan leva på och där man måste ha flera jobb för att försörja sig (oavsett vad EU-direktivet säger om dygnsvila) och där vi inte längre har några rättigheter på arbetsmarknaden.

 

Skrämselpropagande? I wish....

 
 
Vikki

Vikki

15 september 2010 14:34

Det var alltid bättre förr, själv tror jag att det vore bättre om vi gick tillbaka 1000 år och kunde röva mig en träl, vilket var rätt normalt så jag behövde inte tycka synd om dem heller.
Skämt och sido, jag instämmer i vanlig ordning!

http://vickileh.bloggagratis.se

nobimbosallowed

15 september 2010 19:05

Hehe! Du ondskefulla människa! :)

 
Ingen bild

Xecute

15 september 2010 20:04

Ja mig har du skrämt vettet ur iaf. Jag röstade idag. ;-)

nobimbosallowed

16 september 2010 06:24

Haha, försök ínte! Dig skrämmer man inte vettet ur i första taget.

 
Vikki

Vikki

16 september 2010 04:03

Ondskefullhet tycks vara dagens melodi och jag sjunger med som sjutton!

http://vickileh.bloggagratis.se

nobimbosallowed

16 september 2010 05:48

Jaha, vad spännande! Hur låter det? Och vad hittar du på där uppe då då?
En god vän sa annars att dagen gick i Pernilla Wahlgrens tecken: "Fnittrigt och småpuckat". Jo, mkt kan man säga om damen Wahlgren men ondskefull är hon knappast.. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nobimbosallowed - 17 mars 2012 17:15

Han satt lätt framåtböjd över soffbordet och berättade:   Jag var fyra år. Min syster tre. Pappa slog och slog och slog mamma. Hon skrek och grät och bad honom att sluta. Hon ropade på Gud om hjälp. Hon ropade på sin mamma. Jag grät. Jag vågade i...

Av nobimbosallowed - 9 mars 2012 20:00

Läste idag hos Baraenjeppe om unga stackars killar som, av fåfänga eller komplex - inte av problem, köper Viagrakopior över nätet för att kunna pumpa på längre. Ingen vet vad pillrena innehåller eller vilka biverkningar de ger. Pillrena är med stor...

Av nobimbosallowed - 3 mars 2012 11:15

Vår vackra värld blir galnare och galnare. Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte är fåfäng om jag skulle påstå att jag inte bryr mig om utseendet.Visst. Ibland väldigt fåfäng t.o.m. Men fortfarande på normal nivå!   Världen blir mer och mer ...

Av nobimbosallowed - 27 december 2011 09:15

För några år sedan blev jag arbetslös. Jag hade haft ett extremt högavlönat jobb med massor av förmåner av arbetsgivaren, ett stimulerande, kreativt jobb med fantastisk arbetsledning.   Den som läst min blogg from the beginning vet att jag med ...

Av nobimbosallowed - 15 augusti 2011 15:00

Nu har det hänt igen. En person som ännu inte har barn har gett sig in i en barnuppfostrandiskussion där naturligtvis hon har djupare kunskap och mer erfarenhet än oss som faktiskt ÄR föräldrar, 24 timmar om dygnet, vecka ut och vecka in, år efter år...

Skapa flashcards