Direktlänk till inlägg 18 september 2010

Vill, vill, vill!

Av nobimbosallowed - 18 september 2010 08:42

Fortsätter lördagsmorgonen i rastlöshet och frustration.


jag vill göra något! Ut och cykla hur långt som helst, promenera 7,5 km-slingan, hyra idrottshallen i området en timme och räjsa badminton med barnfri kompis. Något! Vad som helst! 

  


Jag fattar inte alla hurtiga föräldrabloggar och artiklar om "så motionerar du med dina barn". Jag förstår inte hur folk gör! På riktigt alltså.


Cykla?

Eeh, att fincykla i lagom långsamt tempo med små barn som på 20-tumscyklar kämpar sig fram ger inte direkt utlopp för energin.


Promenad?

Att promenera för att varannan meter stanna och kolla sniglar, grävmaskiner, lekplatser mm ger inte precis ett överflöd av träning. 


Enligt AB (som ju så klart alltid skriver sanningen....) så förbränner man lika mkt på att dammsuga som att gå långsamt ett par kilometer. Fun!


Jag skulle vilja gå ut till närmsta fotbollsplan och spela fotboll med barnen. Men det fixar inte minstingen. Han blir uttråkad när vi andra spelar - och så drar han.


Jag är normalt inte en person som ser svårigheter istället för möjligheter. Men i det här fallet har jag facit. Been there, done that. Jag är sur helt enkelt! En bitterfitta.  


Jag skulle vilja göra någonting, vad som helst, för att bli av med rastlösheten och frustrationen. Få känna mig lite fysiskt trött istället för bara slö. Det kryper i kroppen. Och här sitter jag nu vid datorn. Och lägger fram förslag om att trotsa regnet och cykla till en lekplats åtminstone lite längre bort än vår egen. Jag möts inte av hurrarop. Men så får det bli. En långsam cykeltur några hundra meter och hänga vid lekplats i regnet.


TJOHOOOOO! Sade jag att jag är en bitterfitta idag? Om inte; jag är en riktig sur jävla bitterfitta idag som har fullt upp med att tycka synd om mig själv samt ömsa skinn i ren tristess. Dessutom är jag bitter på alla andra som verkar få till det och fattar inte varför de lyckas och inte jag.

  

 
ANNONS
 
Vikki

Vikki

18 september 2010 12:34

Klart man får vara en bitterfitta ibland!

http://vickileh.bloggagratis.se

nobimbosallowed

18 september 2010 14:17

Hahaha! Tack! skönt att höra.

 
terese

terese

18 september 2010 18:13

En brottarmatta brukar alltid funka bra...fast nu vet jag ju inte om du har tillgång till en sån på nära håll men om så är det ingen dum ide enligt mig...och bitterfittor är vi alla ibland;-)

http://teresepettersson.blogspot.com

nobimbosallowed

18 september 2010 18:50

Mnja, tillgång till en har jag allt, på sätt och vis. Dvs om jag skulle rusa in på barnens träning och ta över där. I övrigt saknas dessvärre sådan. Dessutom saknas plats för en sådan här i hemmet om jag nu lyckats stjäla en och diskret kunna plocka med mig hem.
Men tack för tipset. :))


Skönt att jag inte är ensam i min bitterfittahet som dyker upp emellanåt. Då kan jag alltid skylla på att "alla andra....." som en tonåring ungefär. Ljuvligt!

 
terese

terese

18 september 2010 19:09

Hahaha nja ta över träningen vore dumt fast jag och ungarna och lite kompisar brukar kunna åka till lokalen och bara härja fritt då det inte är nån träning så det var nog lite så jag menade...händer inte ofta men när vi väl gör så är det välbehövligt och vi somnar gött sen:-))och bitterfittig som du verkade vara så var det nog ett sånt tillfälle;-))

http://teresepettersson.blogspot.com

nobimbosallowed

18 september 2010 19:21

Hahaha! Ja det hade nog varit perfekt idag. Lyckades hitta en annan aktivitet som passade alla - och som dessutom gjorde att barnen var tillräckligt trötta för att nöja sig med film på eftermiddagen. Tjohoo!

 
Charlies syster Lola

Charlies syster Lola

20 september 2010 18:45

Samma problem här. Kroppen längtar efter rolig motion. Men det enda som går att göra med barnen är trist. Alltså hamnar jag vid datorn istället medan kroppen bara blir mer och mer lik en pizzadeg och humöret sjunker med ljusets hastighet.

http://firestarter.bloggplatsen.se

nobimbosallowed

20 september 2010 19:00

Ja men precis. Häromdagen konstaterade jag att jag hade TVÅ magar. (därav min misstanke om att långsam förvandling till ko pågår).
Jäkla ensammorsa-tillvaro och jäkla ständigtgräsänka-tillvaro!!!! Folk borde färdas långväga för att få chansen att avlasta dessa två stackars, stackars kvinnor! Hehe.

 
Zara

Zara

5 oktober 2010 23:57

Jag fick tips av Charlies syster Lola att jag skulle kika in här, och gode gud, tack å lov att jag är så klok att jag följer att bra tips! :) Bitterfittor är ute, lite mer underbar ironitjurighetsminister tycker jag! ;) Känner igen mig stenhårt i oträningen, trots att jag inte är ständiggräsänka, har jag ändå svårt att hinna med :( undrar om man kan knyta fast barnen på en stång och lyfta lite vikt??

http://www.letsfaceit.bloggplatsen.se

nobimbosallowed

6 oktober 2010 22:56

Eller knyta fast dem på annat närliggande ställe och träna i lugn och ro? jag ska ringa supernanny och tipsa om vår briljanta nytänkande pedagogik. :)

Är det ute att vara bitterfitta alltså? F_n, jag hänger aldrig med!!!! //Sign "ännu bittrare fitta"

 
Zara

Zara

6 oktober 2010 23:51

Käre värld vilken god idé! Jag har funderat länge på om man skulle ha knåpat ihop en bok eller nåt, det finns ju "baka med barn" "Pyssla med barn" osv Så varför inte "Träna med barn...NOT"! Tips om bra träd och knopar där man kan surra fast dom ;)

Nej, du är en ironitjurighetsminister, bitterfittor det är såna som arbetat t.ex inom vården i 20 år och vägrar byta arbetsplats trots att varje mening påbörjas och avslutas med ett fräs eller en suck ;)

http://www.letsfaceit.bloggplatsen.se

nobimbosallowed

7 oktober 2010 22:37

HAHAHAHAHAHAHAHA, dessa bitterfittor känner jag alldeles för väl igen! Tyvärr! Och tack och lov har jag långt långt LÅNGT kvar innan jag kan kategorisera mig till dem. Du menar de som missunnar människor som vunnit på lotto eller som inte tål när arbetskamraten skryter om sina barnbarn eftersom deras egna är "minst lika bra även om jag har den goda smaken att inte prata om det"? Huuuuuuuuu! Sådana personer är läskiga! Numera ska jag kalla mig ironitjurighetsminister. Tack för tipset! :)

 
Zara

Zara

7 oktober 2010 23:07

Exakt det jag menar! Bäst är när dom inflikar små groteska pustar över småsaker, alltså sånt som är menat till alla andra men de säger det som att dom mumlar för sig själva, i stil med: "Vem kan bränna fast gröt på det här viset!" "Undrar vem som tycker att en grön kruka passar med blåa krukor" "jaha, är det såhär vi ska vika servetter nu förtiden" osv, medans dom demonstrativt gör om det på sitt eget vis ;)

Bra där fröken ironitjurighetsminister, det må vara ett längre och krångligare ord för såna som oss, men innebörden är trevligare, vem vill vara 40 talist inom vården, the true dracula, liksom ;)

http://www.letsfaceit.bloggplatsen.se

nobimbosallowed

7 oktober 2010 23:19

Ojojoj, känner igen allt från min tid i vården.
Råkade någon småbarnsförälder säga att den var trött kom svaret blixtsnabbt: Det ÄR jobbigt att ha barn. Det blir inte bättre av att gnälla. "Det är bara att bita ihop (och bli en bitter elak missunnsam kärring med brist på empati)." Sistnämnda var min egen tolkning.... :o

 
Zara

Zara

7 oktober 2010 23:33

Du var ju definitivt inte ute och cyklade med den tolkningen ;)

Och tänk när det ska diskuteras inför jul om ledighet, en del tycker att det är jätteorättvist att småbarnsföräldrar alltid ska få vara lediga vid jul, ja jo, det är en diskussionsfråga men samtidigt, om du är helt ensam, inte har några särskilda planer och det är en ren princip sak bara, måste verkligen barnen vara utan sin mamma eller pappa på julafton då??
Och sen har vi dom som typ skryter och gör sig själv till martyrer för att de minsann ställer upp och jobbar på jul, och sen bitchar och gnäller dom om det iallafall sen! *gaaaaah*

http://www.letsfaceit.bloggplatsen.se

nobimbosallowed

8 oktober 2010 13:50

Fast det där med julledigt håller jag faktiskt inte riktigt med om. För visst mina barn vill jättegärna ha mig hemma på jul. Men den ensamma kanske har just jul som tid för umgänge med släktingar. Eller någon som är mormor el farmor och vill hälsa på barnbarn. Eller någon utan barn som har sin respektive ensam hemma. Jul är heligt för nästintill alla. Jag tycker det var bra att jobba med muslimer för de jobbade gärna jul och fick extrapengar så att alla vi andra kunde vara lediga istället. Är det bara en principsak däremot då blir jag bara förbannad!

Vad gäller martyerna håller jag helt med fullständigt. Martyrer av alla de slag är helt vidriga. Finns knappt värre släkte. Gaaaaaaaah!

 
Zara

Zara

8 oktober 2010 23:10

Ja, det var precis så jag menade, självklart vill ju "alla" fira jul, kanske åka bort osv, som sagt det är en diskussionsfråga, men just såna som faktiskt inte ens bryr sig, eller planerar nånting utan bara av ren princip ska vara ledig bara för att det är sagt att det ska vara vartannat år *morr*

http://www.letsfaceit.bloggplatsen.se

nobimbosallowed

8 oktober 2010 23:29

Skriver under, morrar ikapp (och kanske t.o.m kaskadspyr lite över principkärringarna/gubbarna). Grrrrrrrr!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nobimbosallowed - 17 mars 2012 17:15

Han satt lätt framåtböjd över soffbordet och berättade:   Jag var fyra år. Min syster tre. Pappa slog och slog och slog mamma. Hon skrek och grät och bad honom att sluta. Hon ropade på Gud om hjälp. Hon ropade på sin mamma. Jag grät. Jag vågade i...

Av nobimbosallowed - 9 mars 2012 20:00

Läste idag hos Baraenjeppe om unga stackars killar som, av fåfänga eller komplex - inte av problem, köper Viagrakopior över nätet för att kunna pumpa på längre. Ingen vet vad pillrena innehåller eller vilka biverkningar de ger. Pillrena är med stor...

Av nobimbosallowed - 3 mars 2012 11:15

Vår vackra värld blir galnare och galnare. Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte är fåfäng om jag skulle påstå att jag inte bryr mig om utseendet.Visst. Ibland väldigt fåfäng t.o.m. Men fortfarande på normal nivå!   Världen blir mer och mer ...

Av nobimbosallowed - 27 december 2011 09:15

För några år sedan blev jag arbetslös. Jag hade haft ett extremt högavlönat jobb med massor av förmåner av arbetsgivaren, ett stimulerande, kreativt jobb med fantastisk arbetsledning.   Den som läst min blogg from the beginning vet att jag med ...

Av nobimbosallowed - 15 augusti 2011 15:00

Nu har det hänt igen. En person som ännu inte har barn har gett sig in i en barnuppfostrandiskussion där naturligtvis hon har djupare kunskap och mer erfarenhet än oss som faktiskt ÄR föräldrar, 24 timmar om dygnet, vecka ut och vecka in, år efter år...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se