Direktlänk till inlägg 19 oktober 2010

Hur hjärtligt vinkar man egentligen?

Av nobimbosallowed - 19 oktober 2010 17:43

Barnen och jag cyklade till en affär utanför vår stadsdel. Nu bor jag i och för sig inte i en storstad så visst kan man träffa på folk man känner överallt här, men...


När vi, efter arga åthutningar åt äldsta barnet att han MÅSTE se sig för i trafiken, korsar vägen så tutar en bil. Jag undrar irriterat (ja, det spöregnade och ja, barnen lyssnade dåligt på mig) varför bilen tutar då alla bilar framför stannat för en buss som släpper av/på folk och kollar till.


Genom det disiga spöregnet ser jag i den mörka bilen en man (med hatt?????) som vinkar och ler åt mig. Han tutade inte alls på bilkön.


Ööööh, alltså vad gör man då? Jag har inte en aning om vem bilen tillhör, jag har lika lite aning om vem som sitter i den och kan med stor sannolikhet säga att jag sällan är kompis med män i hatt i trafiken, tvärtom brukar de (lyckligt ovetandes) vara mina ovänner.


Men om människan inte bara vinkar, utan även tutar för att få min uppmärksamhet då bör väl det vara någon man känner eller?


Hur hjärtlig är man då tillbaka då?

Inte fasen slänger jag fram mitt hollywoodleende och vinkar med hela armen - som jag gjort om det faktiskt VAR någon jag känner.


Men jag kan ju heller inte ignorera människan som tycker sig känna mig.


Så jag valde ett Greta Garbo/Mona-Lisa leende (alltså supermystiskt och superhemlighetsfullt) och en dramatiskt smakfull nick med huvudet (upptagen med båda händerna på styret) i tron om att detta var politiskt korrekt och lagom oavsett hur mycket/lite jag kände killen i bilen.


Men var det rätt?

Var det någon jag känner väl så jag borde släppt allt för händerna och vinkat med båda armarna likt en människa på ett sjunkande skepp som fått syn på räddningshelikoptern?


Eller var det någon som tutat fel och inte kände mig alls så att jag istället bara skulle nickat överseende med blicken som betyder: "jag förstår att du trodde det var någon annan och det är luuuuugnt!"?


Ja herregud, man har så mycket och så stora bekymmer här i livet så det är med nöd och näppe att man kan somna om kvällarna.


Dagens bekymmer, vilket inte är särskilt litet, är alltså:

Kan det vara möjligt att jag på riktigt känner en man i hatt? Som kör bil?


Usch, hur ska jag kunna sova med den vetskapen????

 
ANNONS
 
Vikki

Vikki

19 oktober 2010 18:52

Eftersom du är en ung dam, var det en trendig man eller kvinna! Alternativt din morfarsfarfars brylling.

http://vickileh.bloggagratis.se

nobimbosallowed

19 oktober 2010 19:39

Nog för att jag är fräsig, som min farmor skulle uttryckt det, men fullt så cool så att jag känner killar som är sååå inne att de i sann Boy George-anda börjat bära hatt? Njae..

Min morfarsfarfarsbrylling skulle det kunna vara förstås. Fast jag föreställer mig honom utanför stan och i keps i mjölkbilen istället för i hatt i snygg svart bil..

Men hu, vad hände här? Jag förvandlades till en kritisk bitterfitta på riktigt?!?!?!?!!

Haaaaaa (=djup inandning), tar tillbaka allt och säger det var säker en trendig man. (för att det var en man hann jag att se)

Kastar salt över vänster axel och spottar åt stegar (el vad man nu gör) för att ta bort Bitterfitteförbannelsen som lagt sig över mina axlar denna eftermiddag.

 
riesling

riesling

20 oktober 2010 13:34

Ojojoj ...*rynkar bekymrat ihop ögonen*
Det där är allvarliga grejer! Jag förstår att det är mycket som vilar tungt på dina axlar och att det är svårt att sova om nätterna ...
Du kanske känner någon i hatt, alltså? Skumt. Mycket skumt ...

Och alldeles fantastiskt och briljant skrivet!!!!

http://riesling.bloggplatsen.se

nobimbosallowed

20 oktober 2010 19:58

Visst är det skumt? Och skitskrämmande! Huuuu!
Såvida det inte var en hunk på väg till en icke-töntig maskerad. (vart en sådan nu skulle finnas...)
Och tack kära du, och dito! Skrattade högt åt din spindel - och alldeles för igenkännande. Hade gott om just sådana i min lght i sthlm. Större husspindel kallas de enligt Jonas Wahlström som ringde upp mig efter att jag tryckt ner (ja, TRYCKT - och vikt också tror jag) i en tändsticksask och skickat till honom.

 
Zara

Zara

21 oktober 2010 09:56

Åh nej, män i hattar..Det här måste rotas djupare i :-/ Fick du sova eller har du legat med ångest hela natten? Jag blir förvånad över hur lätt flirtad man är, direkt nån vinkar eller nickar, går det på automatik att jag flinar upp mig och vinkar tillbaka, hur fan kan det vara så, en inbyggd reflex är att man tar emot sig när man ramlar, inte att man vinkar åt folk man inte känner! :-O Pust, jag lär nog skriva ihop ett inlägg på min blogg med, inspirerad av dig!

http://www.letsfaceit.bloggplatsen.se

nobimbosallowed

21 oktober 2010 20:53

Hahahahahahahaha!
Min teori? Att det i människans värld inte längre är viktigast att vara starkast utan att klara sig socialt. Vår instinkt är att behaga klanen (el de vi tror ingår i klanen) och därför vinkar hysteriskt och ler så käkarna låser sig i kramp.
Måste kolla om Kunskapskanalen även har en dokumentär om detta. Förmodligen, med tanke på att de har dokumentärer med professorer om ALLT!

 
Charlies syster Lola

Charlies syster Lola

8 november 2010 10:09

*ser djupt medlidande ut* Vännen! Styrkekjamizar!!!

http://firestarter.bloggplatsen.se

nobimbosallowed

8 november 2010 18:22

Åh nej! Lola är förhäxad. Någon har använt pluttinutt vodoo på min kära vän. Vik hädan gulligullförbannare! Min vän förstör du inte!

 
baraenjeppe

baraenjeppe

12 november 2010 02:14

Kjammis och puzziz.... ;) skämt och sido, saknar din bloggizz.....;)--varför inte skrivizzz??

/pluttinutt jeppen/

http://baraenjeppe.bloggplatsen.se

nobimbosallowed

12 november 2010 05:58

Jag MÅSTE verkligen få tag i en exorcist!!! Vad är det för puttninuttinfluensa som sprider sig denna höst/vinter??!?!? Svininvluensan verkar ju vara ren barnleken - och DEN fanns det vaccin mot!

Ok, helt seriöst: Jag har varit helt jäkla slut! Det har hänt mkt (inte kring mig som person, men närstående) och jag har barn som sover dåligt och jag jobbar länge. Där är anledningen. Jag har däremot en hel hög av bloggidéer som ligger och väntar. Men nästa kommer att handla om hysteriska föräldrar som lästränar sina tre månaders bebisar. GRRRRRRRRRRR! Inget gullinutt från min sida där inte.. ;)

Pözziz puttinuttjeppen! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nobimbosallowed - 17 mars 2012 17:15

Han satt lätt framåtböjd över soffbordet och berättade:   Jag var fyra år. Min syster tre. Pappa slog och slog och slog mamma. Hon skrek och grät och bad honom att sluta. Hon ropade på Gud om hjälp. Hon ropade på sin mamma. Jag grät. Jag vågade i...

Av nobimbosallowed - 9 mars 2012 20:00

Läste idag hos Baraenjeppe om unga stackars killar som, av fåfänga eller komplex - inte av problem, köper Viagrakopior över nätet för att kunna pumpa på längre. Ingen vet vad pillrena innehåller eller vilka biverkningar de ger. Pillrena är med stor...

Av nobimbosallowed - 3 mars 2012 11:15

Vår vackra värld blir galnare och galnare. Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte är fåfäng om jag skulle påstå att jag inte bryr mig om utseendet.Visst. Ibland väldigt fåfäng t.o.m. Men fortfarande på normal nivå!   Världen blir mer och mer ...

Av nobimbosallowed - 27 december 2011 09:15

För några år sedan blev jag arbetslös. Jag hade haft ett extremt högavlönat jobb med massor av förmåner av arbetsgivaren, ett stimulerande, kreativt jobb med fantastisk arbetsledning.   Den som läst min blogg from the beginning vet att jag med ...

Av nobimbosallowed - 15 augusti 2011 15:00

Nu har det hänt igen. En person som ännu inte har barn har gett sig in i en barnuppfostrandiskussion där naturligtvis hon har djupare kunskap och mer erfarenhet än oss som faktiskt ÄR föräldrar, 24 timmar om dygnet, vecka ut och vecka in, år efter år...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se