Direktlänk till inlägg 11 februari 2011

Älskade dryga fredag

Av nobimbosallowed - 11 februari 2011 20:07

Prick klockan tre stänger jag på fredagar ner datorn på jobbet, fylld av energi över denkorta arbetsdagen, den kommande ledigheten och med högt lyftande planer om hur fredagskvällen ska se ut.

I mina fantasier så har jag alltid nallat av barnens inköpta lördagsgodis, hällt upp ett glas vin, pratat med goda vänner i telefonen och har massor med TV-underhållning i min fina soffa.


Med ton av energi och utan barn smyghandlar jag (för dagisfröknarna) en massa helggott på ica.


Fortfarande fylld av energi och planer hämtar jag barnen på förskolan.


Nästan lika energifylld är jag när jag lagar maten.


Lite av energin rinner av mig när jag återigen inser att det som var barnens favoritmat för några veckor sedan inte längre är ens ätbart.


När disken är gjord är jag uttråkad och trött och undrar när Bolibompa egentligen ska börja så att det kan sluta någon gång och jag kan få lägga barn och få min dyrbara ensamtid.


När bolibompa väl är slut läser jag gäspande godnattsagorna för barnen. Med tunga ögonlock pussar jag barnen god natt och ligger kvar och kramas till de somnat. Om inte jag somnat först.


För här kommre det märkliga: trots att jag VET att jag varje fredag är trött, att det bara är tråkiga saker på TV och att jag hittills aldrig orkat ringa någon av mina kära vänner, så tror jag på riktigt att mina fredagar ska vara så där fredagsmysiga som i fantasin.

Ljusen ska brinna på soffbordet, jag ska ligga och småfnissa åt en lättsam film med en filt och raggsockor, sakta drickande ett glas gott rödvin varvat med lite salt lakrits.


Varje fredagkväll när jag nattat barn, slumrat till, ryckt till och vaknat, slumrat till, vaknat ett antal gånger och slutligen konstaterat att barnen sover så är mysfaktorn totalt borta.


Jag tvingar mig att gå upp ur sängen. Jag tvingar mig att hälla upp ett glas rödvin, som inte alls smakar gott. Lakritsen är jag inte sugen på. Och dessutom smakar det urk att blanda rödvin och lakrits. På spårets deltagare stör mig och de andra kanalernas utbud stör mig ännu mer.


Rätt uttråkad zappar jag på TV:n någon timme, av en enda anledning; MAN FÅR INTE SOVA FÖRE KLOCKAN NIO EN FREDAGKVÄLL!!!!


Halv tio stänger jag gäspande av TV:n, borstar tänderna och lägger mig.


Varje fredag!


Ändå tror jag VARJE FREDAG att ikväll är kvällen!


Och varje måndag ser jag tillbaka på fredagen som "Gud vad skönt det var i fredags att ligga i soffan och zappa och dricka ett glas vin".


Och varje fredagförmiddag tänker jag "Gud vad skönt att det är fredag och att få ligga i soffan och zappa och dricka ett glas vin".


Och varje fredagkväll tänker jag: "Nej, vad gör jag uppe? Gud vad skönt det skulle vara att ligga i sing säng och sova och inte behöva dricka upp ett glas rödvin jag inte är sugen på"


Jag tror att jag ska börja se fram emot lördagar istället. För det vet ju alla att lördagar är helt underbara. Då kan man ligga i soffan under en filt, med varma raggsockor på, titta på massor av bra lördags-TV, prata med kompisarna i telefon och dricka lite gott rödvin och äta upp resterna av barnens lördagsgodis.


Så där ja, nu är lördagsplanerna spikade. 

Bort med På spåret. Bort med rödvinet. Av med raggsockorna. Här ska sovas! För man vill ju gärna vara utvilad till min myskväll med rödvin och TV imorgon lördag.


God natt fredag, vi ses om en vecka!
 
ANNONS
 
Lola

Lola

5 augusti 2011 12:26

Som vanligt är det du skriver huvudet på spiken. Och roligt, ett roligt huvud på spiken. <3

http://firestarter.bloggplatsen.se

nobimbosallowed

7 augusti 2011 17:54

Hej kära Lola!
Om vi ses någon fredag snart igen så gäller dt så klart INTE. Då jäklar kan jag parta hela natten. Eller åtminstone till kl 4. Eller två. Eller halv tolv.... Hrrm. Nåja. Tyvärr ses vi ju så sällan nu så att jag får bevisa det. VARFÖR är sverige så avlångt?!?!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nobimbosallowed - 17 mars 2012 17:15

Han satt lätt framåtböjd över soffbordet och berättade:   Jag var fyra år. Min syster tre. Pappa slog och slog och slog mamma. Hon skrek och grät och bad honom att sluta. Hon ropade på Gud om hjälp. Hon ropade på sin mamma. Jag grät. Jag vågade i...

Av nobimbosallowed - 9 mars 2012 20:00

Läste idag hos Baraenjeppe om unga stackars killar som, av fåfänga eller komplex - inte av problem, köper Viagrakopior över nätet för att kunna pumpa på längre. Ingen vet vad pillrena innehåller eller vilka biverkningar de ger. Pillrena är med stor...

Av nobimbosallowed - 3 mars 2012 11:15

Vår vackra värld blir galnare och galnare. Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte är fåfäng om jag skulle påstå att jag inte bryr mig om utseendet.Visst. Ibland väldigt fåfäng t.o.m. Men fortfarande på normal nivå!   Världen blir mer och mer ...

Av nobimbosallowed - 27 december 2011 09:15

För några år sedan blev jag arbetslös. Jag hade haft ett extremt högavlönat jobb med massor av förmåner av arbetsgivaren, ett stimulerande, kreativt jobb med fantastisk arbetsledning.   Den som läst min blogg from the beginning vet att jag med ...

Av nobimbosallowed - 15 augusti 2011 15:00

Nu har det hänt igen. En person som ännu inte har barn har gett sig in i en barnuppfostrandiskussion där naturligtvis hon har djupare kunskap och mer erfarenhet än oss som faktiskt ÄR föräldrar, 24 timmar om dygnet, vecka ut och vecka in, år efter år...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se